7óra7

Ezüst rózsa bált rendez az Operaház

Ezüst rózsa bált rendez az Operaház

2013. 12. 24. | 7óra7

Magyar Állami Opera Az ezüst rózsa Strauss A rózsalovag című operájának "főszereplője". Mint Anger Ferenc, a dalszínház megbízott művészeti vezetője a csütörtök délután rendezett sajtótájékoztatón elmondta, az esten a rózsaátadási jelenetet idézi fel a bolgár származású sztár mezzo, az Octavianként színre lépő Vesselina Kasarova, aki a fő műsor zárásaként énekel.

Az énekesnőn kívül Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház primabalerinája is fellép a műsorban, amelyet Miklósa Erika szoprán és Sárfalvi Péter öttusázó konferál, mivel a bált a sport és a művészet találkozójaként rendezik.

A megbízott művészeti igazgató meglepetés vendéget is ígért, csakúgy, mint a bál fővédnöki szerepét vállaló Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, aki a tokiói olimpia bajnokai közül hív bálozókat.

A est alkalmat teremt arra - vélte Ókovács Szilveszter, a dalszínház főigazgatója -, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, nemzetközileg is elismert egyéniségei.

Elmondta, hogy a jövőben a jótékonysági est díszvendégeinek köre és az esemény címe évente más-más tematikához kapcsolódik majd. Idén a nagy kihívás az operaház számára a Richard Strauss-repertoár bővítése.

Hozzátette: az estély kísérőrendezvényeként a Dalszínház utcában a fiatalok lazább keretek között, forralt borral és DJ-kkel szórakozhatnak, miközben kivetítőkön kísérhetik a bent zajló eseményeket és ugyancsak adakozhatnak.

Fiatalok lesznek bent a házban is - jegyezte meg Főző Virág megbízott főigazgató-helyettes. A nyitótánchoz ösztöndíjprogramot hirdetnek 20 elsőbálozó részére. Elsőbálozónak a bál - január első napjaitól működő - honlapján is lehet jelentkezni.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hangsúlyozta, hogy az esten a jótékonyság legfontosabb elve érvényesül: szemmel láthatóan jó helyre kerülnek az adományok, hiszen egy mentőautó bárkinek segítségére lehet.

A legolcsóbb, a sétálójegy 57 ezer forint lesz, a páholy jegyek ára 150 ezertől 290 ezerig terjed.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr967996785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása