7óra7

Elhunyt Karna Margit

Elhunyt Karna Margit

2013. 12. 25. | 7óra7

Karna Margit Karna Margit Kishegyesen született. Pályáját a topolyai járási magyar színházánál kezdte 1949-ben, amely utazó társulatként működött. Tíz évvel később a szabadkai Népszínházhoz szerződött, és 1988-ig - nyugdíjba vonulásáig - a színház meghatározó egyénisége volt. A „szép beszéd királynőjének” is nevezett Karna Margit Életjel-esteken, iskolákban és különböző rendezvényeken is népszerűsítette a magyar kultúrát.

Pályája során számos elismerésben részesült. Többek között a Szerbiai Drámaművészek Szövetségétől színészi díjakat és elismerő oklevelet, a vajdasági színházi találkozókon számos színészi díjat kapott.

Elismerésben részesült a III. Pécsi Országos Színházi Találkozón. Megkapta a Színikritikusok díját Budapesten, életműdíjat kapott a 2003-ban Kisvárdán megrendezett Határon Túli Magyar Színházak fesztiválján. Tavaly a Külhoni Magyarságért Díj egyik kitüntetettje volt.

Karna Margit halála alkalmából holnap délben gyászülést tartanak a szabadkai Városháza dísztermében. Temetése 14 órakor lesz a szabadkai bajai úti temetőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777998571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása