7óra7

Fesztbaum Béla kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Fesztbaum Béla kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

2013. 12. 27. | 7óra7

Az álomkommandó - Fesztbaum Béla A Ruttkai Éva emlékére alapított díjat minden évben a színésznő születésének évfordulója, december 31. alkalmából a hónap utolsó hetében adja át lánya, Gábor Júlia annak a színművésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta – olvasható a Vígszínház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Vígszínház nagy szeretettel emlékezik a művészre, aki 2013-ban lenne 86 éves. A színésznő emlékére alapított díjjal 26 éve jutalmazzák a társulat kiválóságait.

Az idén Fesztbaum Béla az Átutazók és Az álomkommandó című előadásokban nyújtott alakítását ismerte el ezzel a díjjal a társulat. A színész Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című darabjának premierjére készül, amelynek bemutatója január 10-én lesz a Pesti Színházban.

A színésznő aláírásával díszített Ruttkai-gyűrűvel elsőként - 1987-ben - Tordy Gézát jutalmazta a társulat. A kitüntetettek sorában van Eszenyi Enikő, Darvas Iván, Pap Vera, Gálffi László, Kaszás Attila, Lukács Sándor, Tábori Nóra, Jánoskúti Márta, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Alföldi Róbert, Hajdu István, Csőre Gábor, Harkányi Endre, Börcsök Enikő, Rajhona Ádám, Danis Lídia, Epres Attila, Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Venczel Vera és Bata Éva.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17996759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása