7óra7

Zenés évbúcsúztató a Rózsavölgyi Szalonban

Zenés évbúcsúztató a Rózsavölgyi Szalonban

2013. 12. 27. | 7óra7

Felcsendülnek a négy fél évtized legismertebb dalai - mondta el az MTI-nek Szilassy Nelly, a program zenei szerkesztője, aki zongorán kíséri a műsort. Pódiumra lép Csobot Adél, Heller Tamás és Kovács István, műsort Kalmár Tibor rendezi.

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Az összeállításban filmbetétek idézik fel az 1968-as Táncdalfesztivál emlékezetes pillanatait, de orosz népdalokat, színházi slágereket is énekelnek az előadók, például a Kicsit szomorkás a hangulatom kezdetűt, amelyet az Imádok férjhez menni című zenés komédiában Darvas Iván vitt sikerre. A Rózsavölgyi Szalonban Kovács István adja elő.

Minthogy hozzátartozott a korhoz, hallhat a közönség egy jókora csokrot a mozgalmi dalokból is, a Dunnyuskától a Kalinkán át, a Sződd a selymet elvtárs és a Hegyek között, völgyek között kezdetű úttörő indulóig. Ehhez piros nyakkendőt kötnek a színészek - részletezte Szilassy Nelly, aki szerint ezeknek a kompozícióknak az ereje nem annyira dallamvilágukban, hanem a nagyzenekari hangszerelésben, a hatalmas kórusok alkalmazásában rejlett, amiről persze az egykori hallgatónak fogalma sem volt, csak azt érezte repíti a zene. Hozzátette, a slágerek - a Nem vagyok én apáca, Énmellettem elaludni nem lehet - maradandóságát a melódia gazdagságban látja.

A legismertebb szerzők - Peterdi Pál, Tabi László, Komlós János, Róna Tibor vagy Trunkó Barnabás írásai jelenetei hangzanak el, de megelevenedik a legendás komikus páros, Hacsek és Sajó alakja is.

A műsor vasárnap, hétfőn és kedden este is látható lesz a Rózsavölgyi Szalonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617996771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása