7óra7

Nyáron mutatkozik be a Sopron Balett

Nyáron mutatkozik be a Sopron Balett

2013. 12. 31. | 7óra7

Pataki András azt mondta, két évet adtak maguknak arra, hogy lássák, képesek-e "a táncművészetet még magasabb szinten is művelni" Sopronban. Tavaly nyáron tették le az alapjait a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának, amelynek a vezetője Demcsák Ottó Harangozó-díjas balettművész, a Győri Balett örökös tagja lett.

Soproni Petőfi Színház

Demcsák Ottó úgy látja, az alapok megvannak ahhoz, hogy jó balett működhessen Sopronban. A közönség befogadó, és megszerette a tánctagozatot. A táncművész szerint a nézőt be kell vonni az előadásokba, így egy szellemi alkotóközösség jöhet létre.

Fontos, hogy az előadások mögött legyen üzenet. A szép Cerceruska című mesebalett decemberi premierjére is ennek jegyében készült a társulat, ami jó erőpróba volt - mondta a rendező-koreográfus.

Benedek Elek meséjének adaptációja nagy közönségsiker volt. A mesebalett mellett még két önálló, táncos produkciót visznek színre a Sopron Balett augusztusi megalakulásáig. A Csillagok szárnyán táncfantáziát januárban mutatják be, a sopronpusztai határáttörés, a Páneurópai piknik 25. évfordulójára pedig egészestés balettel készülnek. Ez utóbbi lesz a soproni balettosok bemutatkozó előadása is.

A Sopron Balettben tizenkét táncos kaphat állandó megbízást, és vendégművészekre is számítanak majd. Szeretnék, ha a soproni társulat a lehető legrövidebb időn belül külföldi színpadokon is megjelenhetne.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr757996743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása