7óra7

Balta a fejbe a Móricz Zsigmond Színházban

Balta a fejbe a Móricz Zsigmond Színházban

2014. 01. 08. | 7óra7

Móricz Zsigmond Színház - Nyíregyháza Richárd napjaink Budapestjén egy cégbirodalom egyetlen fiúörököse, miután nagybátyja tisztázatlan körülmények között meghal. Richárd, aki elhunyt rokona fiatal és vonzó feleségére ácsingózik. Richárd, akit álmai megvalósításában saját családja akadályoz leginkább, és ezért szívesen szabadulna tőlük… Ismerős színházi képlet. Ugyanakkor ez a Richárd híres elődjéhez képest nagyon is jó külsejű fiatalember, viszont sokkal kevésbé akarnak sikerülni a dolgai. Lőrinczy Attila abszurd tragikomédiájában shakespeare-i szenvedély dühöng, fortélyos intrikákat szőnek, itt is a siker, a hatalom, a Nő a tét – csak éppen teljességgel hétköznapi, átlagos jellemű figurák között. Korunk eltorzult viszonyai, széteső családképlete, veretes jambusokban, azaz a III. Richárd itt és most, egy kicsit másképp és nagyon nekünk – olvasható a darab ismertetőjében.

A főhős Richárd szerepében Gulácsi Tamást látható, a további szerepekben Horváth Réka, Vicei Zsolt, Tóth Károly, Pregitzer Fruzsina, Szabó Márta, Fridrik Noémi, Tóth Zolka, Rák Zoltán, Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő, valamint Kováts István és Riczu Zoltán.

Az előadás díszlettervezője Kovács Nóra Patrícia, a jelmeztervező Szlávik Júlia. A produkció dramaturgja Sediánszky Nóra, mozgástervezője Nagyidai Gergő.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37996683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása