7óra7

Kováts Adél: „A kötődésem erősebb, mint valaha”

Kováts Adél: „A kötődésem erősebb, mint valaha”

2014. 01. 08. | 7óra7

► A Vágyvillamos előadás komoly szakmai elismerést mondhat magáénak, a POSZT-on a Legjobb női alakítás díját kaptad érte, elnyerted a Színikritikusok díját és a Radnóti Színház társulatának díját is. Nemrég volt a 60. előadás, ami azt jelenti, hogy a nézők is szeretik. Mitől lett ekkora siker?

Kováts Adél *Kováts Adél*: Van úgy, hogy egy előadás szerencsés csillagzat alatt születik. De ezt persze közben az ember nem érzi. Egy ideig csak a problémákat látja, baja van magával, az egész anyaggal, aztán egyszer csak jön az ihlet. Ez egy összetéveszthetetlen érzés, azt szoktam mondani, hogy ilyenkor kegyelmet kap a színész. A próbák egyszer csak egy másik energiaszintre lépnek. És tudod, hogy jó irányba haladsz.
Vannak jó, jobb, kedvelt és még inkább kedvelt előadások és van ez a kegyelmi állapot. Ami csak ritkán adatik meg. Nem tudom, válaszoltam-e a kérdésedre…

► Változott az alakításod a premier óta?

*Kováts Adél*: Nagy baj lenne, ha nem változott volna. Meghatározott kereteken belül. Adva volt a meder, amiben egy darabig kis patakocska folydogált, mostanra pedig – úgy érzem – ugyanabban a mederben nagy folyóvá szélesedett. Ennek a szabadságát nagyon élvezem. Vannak persze apályok is, de Zsótér az a rendező, aki nem hagyja ellustulni embert. A hatvanadik előtt is próbáltunk!

► 20 éve vagy tagja a Radnótinak. Ez egy komoly kapcsolat. Ha azt mondom, Radnóti Színház, mi jut eszedbe először?

*Kováts Adél*: Ez evidencia, nem szoktam ezen gondolkozni. Nem emlékszem, milyen volt, amikor nem volt, nem tudom, milyen, amikor nincs. Sok minden történt ez alatt az idő alatt, de a kötődésem erősebb, mint valaha.

► Milyen szerepek várnak még rád az évadban?

*Kováts Adél*: Októberben volt A csillagos ég bemutatója. Nagyon szeretem azt az előadást. Januárban kezdem próbálni az Anatol és a nők című Schnitzler-darabot, aminek Pál András és Schneider Zoltán lesz a két főszereplője, én játszom az egyik nőt az öt közül. A többiről pedig kérdezzük meg Bálint Andrást.

► Most éppen (kivételesen) nem próbálsz. Mivel telnek napjaid?

*Kováts Adél*: Most éppen nyílt napokra járok különböző iskolákba. Laura jövőre lesz nyolcadikos, nem akarom utolsó pillanatra hagyni az iskolaválasztást, mert nem biztos, hogy akkor is lesz rá időm. A szabadidő pedig elsősorban a családé. Meg az olvasásé és egyéb kulturális élményeké.

► Szoktál szerelmes leveleket kapni?

*Kováts Adél*: Hála istennek, igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597996675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása