7óra7

Vígszínház - Egyetlen pályázat érkezett az igazgatói posztra

Vígszínház - Egyetlen pályázat érkezett az igazgatói posztra

2014. 01. 08. | 7óra7

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI kérdéseire küldött írásos válaszában nem nevezte meg a pályázót. Mint írták, mivel nincs hozzájáruló nyilatkozatuk ahhoz, hogy a pályázó nevét a szakmai bizottság tagjain kívül másnak kiadhassák, nem közölhetik a pályázó kilétét.

A január 2-án éjfélkor lejárt határidőt követően az MTI megkérdezte a két korábbi pályázót. Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója azt mondta, hogy korábbi nyilatkozatának megfelelően újra beadta igazgatói pályázatát. Balázs Péter ugyanakkor azt közölte, hogy nem indult a Vígszínház vezetésére kiírt új pályázaton mert nem akarta, hogy elképzelései politikai csatározásokra adjanak okot és mert egy társulat felépítését, műsorának megújítását az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon - másfél év alatt - megvalósíthatatlannak tartja.

Vígszínház

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, miután a közgyűlés az előzőt eredménytelenné nyilvánította, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását, mindketten három-három igen szavazatot kaptak. Tarlós István főpolgármester az igazgatói pályázatról korábban egy interjúban azt is elmondta, hogy mindkét pályázó üzleti tervét kifogásolta a bíráló bizottság.

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap. A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a szakmai bizottság még nem alakult meg, így azt sem tudni még, hogy mikor hallgatják meg a pályázót. A döntést a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés hozza meg a törvény szerinti határidőig, március 3-ig.

A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január végéig nem zárul le, az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Kapcsolódó

>>> Kiírták a pályázatot a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

>>> Balázs Péter a Vígszínházba tart

>>> Egyenlő szavazatot kapott Eszenyi Enikő és Balázs Péter

>>> Csütörtökön dönthetnek a Vígszínház és az Operettszínház vezetéséről

>>> Érvénytelen Balázs Péter pályázata a Vígszínházra?

>>> Kritikuscéh: nyilvánosságot Balázs Péter pályázatának!

>>> A többséget kell örömhöz juttatni a színházban – Kiszivárgott Balázs Péter pályázata

>>> Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

>>> Politikai tétovaság: másfél évre írják ki a Vígszínház igazgatói pályázatát?

>>> Másfél éves pályázat a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

>>> Kiírták az új pályázatot a Vígszínház vezetésére

>>> Balázs Péter nem pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187996679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása