7óra7

Elhunyt Zborovszky Andrea

Elhunyt Zborovszky Andrea

2014. 01. 10. | 7óra7

Zborovszky Andrea 1967. szeptember 22-én született Kaposváron. 1987-ben Gór Nagy Mária színitanodájának elvégzése után a Népszínházhoz szerződött. 1988-tól a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, majd szabadúszóként játszott, többek között Tatabányán, Debrecenben, Egerben, Szolnokon, Sepsiszentgyörgyön, illetve budapesti kőszínházi és független produkciókban. Részt vett több alternatív színházi kezdeményezésben is. A Thália Tanodában színészmesterséget tanított, vizsgaelőadások mellett kisebb színházi produkciókat rendezett. A nagyközönség leginkább a hangjáról ismerheti: rendszeresen szinkronizált, népszerű sorozatok és filmek színészeinek is kölcsönözte hangját.

Eljátszotta többek között Örkényi Piroskát (Csiky: A nagymama), Lady Macbethet (Shakespeare: Macbeth), Biancát (Shakespeare: A makrancos hölgy), Desdemonát (Shakespeare: Othello), Mayát (Fényes–Harmath: Maya), Lady Milfordot (Schiller: Ármány és szerelem), Tinit (Füst: A lázadó), a Hercegnőt (Svarc: Az árnyék), Cejtelt (Bock–Harnick–Stein: Hegedűs a háztetőn), Carol Cutrere-t (Williams: Orpheus alászáll), a Dajkát (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Rozáliát (Csokonai: Tempefői), Mását (Csehov: Sirály), Klárit (Jónás–Balczó–Bellus–Eskulits–Kovács–Szabó: Önkéntes vakok) – utóbbit az általa is létrehozott lakásszínházi kezdeményezés, a Kiút Mikroszínház szervezésében. Legutóbbi szerepei voltak Florence (Dumas–Sediánszky: Kaméliás) és Thurmon ügyvéd (Adler: Rózsák háborúja).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327996651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása