7óra7

Sikeresen zárult a Zeneakadémián az első nemzetközi operavizsga-fesztivál

Sikeresen zárult a Zeneakadémián az első nemzetközi operavizsga-fesztivál

2014. 01. 27. | 7óra7

A vasárnap véget ért fesztivál alapötlete, hogy a Zeneakadémia opera szakos hallgatói vizsgadarabjukat szélesebb publikum elé tárhassák, előadói tapasztalatot szerezzenek, és visszajelzést kapjanak - magyarázta Csonka András, hozzátéve: a koncepció eredetileg Marton Éva operaénekestől és Almási-Tóth Andrástól, a Zeneakadémia opera programjának vezetőjétől származik.

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem / Zenepalota (főépület)

"Elsősorban maguknak a diákoknak fontos ez a megmérettetés, hogy láthassák, hol tartanak a munkájukkal, és más országokban milyen törekvések vannak. Másrészt természetesen nyer a közönség is, akik között döntően fiatalokat láttam, sokan eljöttek például más művészeti egyetemekről" - összegezte az igazgató.

Mint Csonka András elmondta, az idei siker után - az előadások telt házzal futottak a Zeneakadémia megújult, Solti termében -, mindenképpen tervezik a folytatást.

A budapesti közönség a Stockholmi Operafőiskola és a firenzei Cherubini Konzervatórium előadásai mellett a zágrábi Színházművészeti Akadémia, Képzőművészeti Akadémia és Zeneakadémia közös produkcióját hallhatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877996529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása