7óra7

Székely Csaba Bányavirág című darabját mutatták be egy római színházban

Székely Csaba Bányavirág című darabját mutatták be egy római színházban

2014. 01. 31. | 7óra7

Az angolból olaszra fordított művet Andrea Collavino rendező vitte színre a Róma központjában levő színház társulatával.

A római teátrum tavaly ősz óta Új szövegek a világból címmel Olaszországban eddig ismeretlen és először olaszra lefordított kortárs drámákat mutat be. Ennek keretében választották ki a Bányavirágot.

római Teatro Valle színház

Az előadás végén a rendező, a színészek és a nézők kérdéseket tettek fel a szerzőnek, és elsősorban Erdélyről, az erdélyi társadalom életéről, az alkoholizmus és az öngyilkosság problémájáról faggatták.

Székely Csaba 2009-ben elnyerte a BBC rádiójáték-pályázata legjobb európai drámájának járó díjat.

A római Silvio D'Amico Nemzeti Színművészeti Akadémia harmadéves növendékeinek szombati és vasárnapi vizsgaelőadását Zsámbéki Gábor rendezi. Ez az első alkalom, hogy a római színiakadémián magyar rendezőt kértek fel erre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr127996491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása