7óra7

Angol nyelvű előadást mutat be a veszprémi Kabóca Bábszínház

Angol nyelvű előadást mutat be a veszprémi Kabóca Bábszínház

2014. 02. 11. | 7óra7

A közlemény szerint az On The Road című előadás egy olyan élethelyzetet tár elénk, amely mindenki számára ismerős lehet, ha valaha tanult idegen nyelven vagy utazott már külföldre. A szereplők egy külföldi pályaudvaron próbálnak tájékozódni, ismerkedni utastársaikkal, elmesélni egymásnak utazásuk célját vagy csak kényelmesen ücsörögnek egy várótermi padon.

Hogyan érteti meg magát egy fiatalember, aki meg sem mer szólalni az idegen nyelvi környezetben? Vajon legyőzi gátlásait a kislány, és meri használni az iskolában tanultakat? Milyen titkot rejt a különös nő története? – áll az előadás szinopszisában.

A tárgyanimáció – mint bábszínházi forma – műfaji sajátosságainak köszönhetően alkalmas arra, hogy elmeséljen egy univerzálisan értelmezhető, mindenki számára könnyen befogadható történetet – részletezi a Kabóca Bábszínház közleménye.

Az előadás közben hasonló asszociációs folyamatokat kell alkalmaznia a kicsiknek és a nagyoknak, mint egy idegen nyelven történő kommunikációban.

Annak érdekében, hogy minél több célcsoport láthassa a könnyen utaztatható, akár tantermekben is játszható előadást, a produkció több nyelvi szinten is elkészült.

A produkciót 6 éves kortól, angolul tanulóknak ajánljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727996413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása