7óra7

Különböző bábjátéktechnikák a Ládafia zalaegerszegi előadásán

Különböző bábjátéktechnikák a Ládafia zalaegerszegi előadásán

2014. 02. 12. | 7óra7

A Ládafia három kicsi mesét fűz össze egész, kerek történetté. Valamennyi mesét más-más technikával állítják színpadra. Az ujjbábokhoz egy harangszoknya adja a játékteret, de a nézők láthatnak klasszikus árnyjátékot is. A harmadik mesében egy nagykabátot jelenítenek meg, amely folyamatosan változtatja a funkcióját, így számtalan lehetőséget rejt magában; ha például hárman vannak alatta, akkor egy hegységet, vagy az Óperenciás tengert jelképezi – mondta el a rendező szerdán, a sajtótájékoztatón.

A kerettörténet szerint három testvér világkörüli útra indul. Vándorlásuk során faládára bukkannak, amely játékra készteti őket. A gyermek kezében mesévé válnak általuk kincseknek vélt tárgyak, és kedvenc történeteikkel még a mindig síró hercegkisasszonyt is megnevettetik – ismertette Bal József.

Az első történet egy nyulacskáról szól, aki a harangját szeretné visszakapni, a második a Szárnyas-királyfi szerelmének legendáját idézi fel, a harmadik pedig a háromfejű sárkány legyőzésének hiteles krónikája.

A zalaegerszegi előadáson a nadrágszerepeket (Bodnár Zoltán a bábjátékot eredetileg fiúszereplőkre írta) – Balázs Nóra, Benkő Zsuzsanna és Medgyesi Anna játssza.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927996393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása