7óra7

Valós eseményeket dolgoz fel a Kolibri új bemutatója

Valós eseményeket dolgoz fel a Kolibri új bemutatója

2014. 02. 12. | 7óra7

A közelmúltban történt brutális, kaposvári kamaszgyilkosság történetére épülő darab arra a kérdésre keresi a választ, hogy napjainkban, amikor az erőszak népszerűsége a facebookéval vetekszik, miként lesz valakiből gyilkos, másból pedig áldozat – tinédzserek között.

„Bizonyára sokan emlékeznek a 2008-as kaposvári diákgyilkosságra, arra, amikor két kamasz fiú megölte egy társát. Akkoriban mindenkit megrázott ez az esemény, mert nem volt semmiféle racionális magyarázat arra, hogy miért tették ezt a fiatalok. Olvasva az internetes kommenteket megdöbbentett, hogy magukat megfontoltnak tartó állampolgárokból milyen indulatokat képes kihozni egy kegyetlen gyilkosság, hogy a halálbüntetés állandó felemlegetése mellett mennyire kegyetlen büntetésformákat javasolnak. Mintha az ötleteken keresztül ugyanaz a mélyen jelen lévő agresszió mutatkozott volna meg, amelynek áldozatává vált a megölt fiú és a két gyilkos is. Ez a felismerés volt az, ami miatt érdekelni kezdett a történet” – meséli a szerző-rendező.

„A Csöngő az első olyan színdarabom, melynek története valós eseményeken alapszik, de nem célom, hogy dokumentarista drámát állítsak színpadra. A megtörtént eset kiindulási pontként szolgál a rendezéshez, amely egy fiktív történeten keresztül kíván mesélni a mai tizenévesekről, tizenéveseknek” – fogalmazott Kiss Márton.

Az előadásban Alexics Rita, Mészáros Tamás, Mult István, Ruszina Szabolcs és Szanitter Dávid játszik. A látványtervező Polgár Péter, a zeneszerző Lázár Zsigmond, a dramaturg Horváth Péter.

A 14-18 éves korosztálynak szánt produkció a Kolibri Színház Platform 11 + együttműködés támogatásával meghirdetett magyar ifjúsági drámapályázatának egyik díjnyertes alkotásából készül, és drámafoglalkozás kíséri majd.

A darabból február 21-én, 17 órától nyílt próbát tartanak a Kolibri Pincében, ahol az előadás megtekintésén kívül lehetőség nyílik az alkotókkal való találkozásra, beszélgetésre, az előadáshoz kapcsolódó színházi nevelési program megismerésére.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a színház szervezésén, a kolibriszervezes@gmail.com címen, vagy a (1) 311 08 70, (1) 312 06 22 telefonszámon lehet, 100 forint regisztrációs díj ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517996411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása