7óra7

Átadták a 2. Thália Humorfesztivál díjait

Átadták a 2. Thália Humorfesztivál díjait

2014. 02. 17. | 7óra7

2014. február 5. és 9. között rendezték meg a 2. Thália Humorfesztivált, amelyen vidéki, határon túli és független színházak előadásai, valamint kabaré- és standup-produkciók mutatkoztak be. A rendezvény öt napja alatt tizenkét előadást láthattak az érdeklődők. A fesztivál a szervezők szándéka szerint a humor teljes spektrumát igyekszik bemutatni. A produkciókat az idén is több kategóriában értékelte az öttagú zsűri, amelynek tagjai voltak Gordon Eszter fotóművész, Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Szabó Borbála író, dramaturg, Ugrai István kritikus és Vida Péter színész, a tavalyi Humorfesztivál egyik díjazottja.

Jövedelmező állás - Thuróczy Szabolcs, Hegedűs D. Géza, Kovács Krisztián

A zsűri döntése alapján a legjobb színházi előadás díját a TÁP Színház Jövedelmező állás című produkciója nyerte el. Osztrovszkij darabját Fekete Ádám alkalmazta kortárs színpadra, a főbb szerepeket Hegedűs D. Géza, Kovács Krisztián, Lázár Kati és Thuróczy Szabolcs játszották, az előadást Vajdai Vilmos rendezte. A legjobb színész elismerését Járai Máté kapta, a Győri Nemzeti Színház Martin McDonagh: A kripli című előadásában (rendező: Balikó Tamás) Billy szerepének alakításáért.

A kripli - Járai Máté

A legjobb kabaré előadónak Méhes Csabát választotta a zsűri, akinek A pisztráng – pácban, körettel című egyszemélyes produkciója szerepelt a fesztiválon. A legjobb standup-előadás díját az Én, Kőhalmi Zoltán című produkció nyerte el.

A pisztráng - pácban, körettel - Méhes Csaba

Különdíjat kapott Szamosi Zsófia a Művház című színházi sitcomban nyújtott alakításáért. A Dömötör András és Kovács Dániel rendezte sorozat 4. része szerepelt a Humorfesztivál programjában.

Művház - Szamosi Zsófia, Szilágyi Csenge

Az elismeréseket a zsűri tagjai adták át a díjazottaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567996417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása