7óra7

Elhunyt Borbély Szilárd

Elhunyt Borbély Szilárd

2014. 02. 20. | 7óra7

Borbély Szilárd Fehérgyarmaton született 1963 novemberében, 1989-ben kapott diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, később itt kezdett tanítani, a szerdai napig a Debreceni Egyetem oktatója, egyetemi docense volt. Húsznál több kötete jelent meg, Nincstelenek című 2013-as regénye szinte minden irodalmi toplistán az élen végzett. Több művét láthatta színpadon a közönség, ezek közül a legismertebb a Halotti pompa című előadás.

1989–2004 között a Magyar Írószövetség tagja volt. 1998 óta a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagja. 2001 óta a Magyar Tudományos Akadémia Elektronikus Textológiai Bizottságának tagja. 2005 óta a Szépírók Társaságának tagja. 2006–2009 között az Alföld folyóirat szerkesztőségi tagja volt. 2008 óta a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja volt.

Munkásságáért számtalan elismerésben részesült: megkapta többek között a Déry Tibor-díjat, az Alföld-díjat, a Vilmos-díjat, a Szép Ernő-jutalmat, a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, A Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjat, a Füst Milán-díjat, a József Attila-díjat, legutóbb a Mészöly Miklós-díjat vehette át.

Borbély Szilárd temetéséről később intézkednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27996333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása