7óra7

Rák Zoltán kapja idén a Soós Imre-díjat

Rák Zoltán kapja idén a Soós Imre-díjat

2014. 02. 25. | 7óra7

A MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK a színészek erkölcsi megbecsülése és a társadalmi rangjának emelése céljából 2001-ben díjat alapított a pályakezdő színészek és a pályájuk delén túl lévő színészek számára.

A Soós Imre „Pályakezdő” díjat azok a fiatal színészek kaphatják, akik legfeljebb öt éve vannak a pályán, kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtanak, és állami művészeti díjat nem kaptak.

A Gobbi Hilda „Életmű” díjat azok a színészek kaphatják, akik több évtizede működnek a pályán és semmiféle állami művészeti díjat nem kaptak.

Adáshiba - Szalma Noémi, Rák Zoltán, Fridrik Noémi

A díjakat a beérkező javaslatokból a MASZK vezetősége, mint kuratórium ítéli oda. A díjak minden évben a Színházi Világnap alkalmából kerülnek átadásra.

Ebben az évben - Kuthy Patrícia 2006-os díjazása után - ismét a Móricz Zsigmond Színház ifjú színésze – Rák Zoltán – a díjazott.

2009 óta tagja a társulatnak. Fontosabb szerepei: Richard (A kőszívű ember fiai Imrus (Adáshiba Bernard (Az ügynök halála Oswald (Lear király de alkotótagja a Tigris és hiéna a Lenni vagy nem lenni és a Balta a fejbe csapatának is.

A MASZK díjkiosztó gálaestnek március 27-én, a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727996299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása