7óra7

Ismét lesz szinkronszemle Debrecenben

Ismét lesz szinkronszemle Debrecenben

2014. 03. 03. | 7óra7

Apolló Mozi, Debrecen Kósa Lajos szerint a magyar szinkron a világ legszínvonalasabb szinkronja, a mostani szemlén tíz versenyfilm szerepel majd.

Jelen lesz a debreceni szinkronszemlén Arnold Schwarzenegger magyar hangja, Gáti Oszkár; Meryl Streep hangja, Ráckevei Anna; Leonardo DiCaprio magyar hangja, Hevér Gábor; Jonah Hill hangja, Elek Ferenc; valamint Shrek, Vin Diesel és Forest Whitaker magyar hangja, Gesztesi Károly – sorolta a résztvevőket Kósa Lajos.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a szemle első két napján a versenyfilmek mellett Szinkronban a világgal címmel rendeznek konferenciát a szinkronfordítás műhelytitkairól. A konferencia keretében több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül szinkronszínészek, szinkronrendezők, dramaturgok, stúdióvezetők részvételével – tette hozzá.

Bódor Edit elmondta azt is, hogy március 10. és 18. között az Apolló mozi kistermében bemutatják az összes alkotást, amelyet az idén az amerikai filmakadémia ítészeinek szavazatai alapján a legjobb film díjára jelöltek.

A szinkronszemle és az Oscar-díjra jelölt filmek sorozata mellett a Debreceni Tavaszi Fesztivál programjai között szerepelnek a hagyományos tavaszi képzőművészeti tárlat, a magyar jazz ünnepe koncert, a Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért folyó nemzetközi kórusverseny, számos más koncert és színházi bemutató és a költészeti fesztivál – ismertette Bódor Edit.

Hozzátette: a fesztivál keretében második alkalommal rendezik meg a csokoládé napokat, ahol a résztvevők megkóstolhatják Debrecen csokoládéját is.

Molnár Lajos, a rendező Brívia Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: Debrecen város csokoládéját a város kézműves csokoládéboltjának mesterei készítették.

A különleges édesség a tavaly nagy sikerrel megrendezett első csokoládé napokon a közönség által javasolt ízvilágot, a mézeskalácsot és a mogyorót tükrözi – fűzte hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437996241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása