7óra7

Kifelé! – Irányt mutató színházi előadás a MÜSZI-ben

Kifelé! – Irányt mutató színházi előadás a MÜSZI-ben

2014. 03. 05. | 7óra7

Kifelé! plakát A Kifelé! egy közös formáció első bemutatója. Három színházi műhely három alakja egy színpadon.

Az előadás a perzsaszőnyeg típusú szövegszerkezet és akciószervezés tarka egyvelege. Dramaturgiáját Tolnai Ottó prózája, velencei kémek jelentései, önálló színészi monológok, Liszt Ferenc zenéje és Kierkegaard félelme és reszketése kovászolja. Az előadás ásatag hatásokkal és sokszor látott megoldásokkal operál. Ugyanakkor lenyűgözően újszerű, kísérleti, radikális és maszkabál jellegű. Szólók, duók, sőt, egy-egy trió is fellép a jelenetek közötti szünetben. Politikai mondanivalóját tekintve nem osztja azt a szkepszist, hogy a szabadság öl, butít és nyomorba dönt. Senkit nem érdekel, mit gondolunk, csak az adóinkat fizessük be. Kína pedig elegendő áruval látja el a világot. Moszkva újra hisz a könnyeknek, Petőfi már egyszer ráment az oroszokra, de mi sem nem felejtünk, sem nem tanulunk. Az előadást Landerernek a nyomdásznak ajánljuk. A cím megfejtéséhez pedig annyit, egy pesti polgár – merő jóindulatból, eléggé félreérthetetlenül – azt javasolta a Mesternek, amikor Táncsics börtöne megnyittatott: Kifelé! Diákoknak, forradalmároknak dupla áron – áll az előadás szinopszisában.

Az előadást írta, rendezte és játssza Balog József, Formanek Csaba és Ilyés Lénárd. Koncepció Balog József.

A produkció márciusban két alkalommal látható a Művelődési Szintben: március 14-én, pénteken és március 15-én, szombaton este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr497996219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása