7óra7

Március 15. – Ünnepségsorozat a Pesti Magyar Színházban

Március 15. – Ünnepségsorozat a Pesti Magyar Színházban

2014. 03. 12. | 7óra7

Magyar Színház Március 13-án és 14-én a Pesti Magyar Színiakadémia elsős hallgatóinak a márciusi eseményeket feldolgozó, verses-zenés előadását láthatja a közönség – olvasható a színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A hagyományteremtő céllal életre hívott ünnepségsorozat keretében tavaly mintegy 2500 gyermek látogatott el a színházba, ebben az évben ez a szám elérheti a mintegy 3500-at – írták.

Az idén Lengyel Ferenc, Tóth Sándor és Szűcs Kinga színművész, osztályvezető tanár rendezését láthatják a pedagógusok és a gyerekek. Március 13-án három alkalommal (9, 11 és 13 órától), 14-én egy alkalommal állnak az akadémisták színpadra.

A társulat 100. alkalommal játssza március 21-én Háy János Házasságon innen, házasságon túl című művét, amelyet 2008 novemberében, Pinczés István rendezésében mutatott be a színház. Ebből az alkalomból az előadás után felolvasó estet tartanak a szerző részvételével.

A rendezvényen a közönség hallhatja Fillár Istvánnak, a Pesti Magyar Színház színművészének a produkcióját, aki két általa megzenésített Háy-verset ad elő, valamint a szerző eddig kötetben meg nem jelent novelláiból is bemutatnak válogatást.

Nyertes szonett – Sms-em szerelmesen

Baka Rebeka Sms-em szerelmesen című szonettje nyerte a Valentin nap, és a színház Romeo és Júlia bemutatója kapcsán hirdetett szonett versenyt. A pályaművet, a többi 38-al közösen a Magyar Színház honlapján olvashatták. Az olvasók és honlap látogatók erre a szonettre szavaztak a legtöbben.

Baka Rebeka versét a Romeo és Júlia március 14-i bemutatóját követően Horváth Illés olvassa fel. A szonett ezen felül megjelenik a darab műsorfüzetében, illetve nyert egy belépőt a Csodák Palotájába.

Plakátpályázat – 18 plakát

Március 9. éjfélig 18 kidolgozott és alaposan megkomponált fotó és plakátterv érkezett a Magyar Színház plakátpályázatára. A Romeo és Júlia bemutató kapcsán hirdetett pályázat műveire március 11-től lehet itt szavazni, március 23-ig.

Minden pályamű a Romeo és Júlia előadások idején diavetítés formájában megtekinthető a színházban.

Nyeremény:
I. díj: Hétvége a Gobbi-villában, Belépő a Csodák Palotájába
II. díj: Bérlet a Magyar Színház 2014-2015-ös évadára
III. díj: Kétszemélyes belépő a Magyar Színház bármely előadására

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr557996139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása