7óra7

Tomasz Man Budapestre látogat

Tomasz Man Budapestre látogat

2014. 03. 12. | 7óra7

111 plakát Az előadás után Bérczes László beszélget Tomasz Mannal, Pászt Patrícia fordítóval és az előadás alkotóival a 111-ről, a kortárs lengyel és magyar drámáról, színházról.

Tomasz Man lengyel filológia és rendező szakon végzett. Drámái gyakran kerülnek bemutatásra a legfontosabb lengyel színpadokon. Legismertebb műve, ­a 111 − amelyet a varsói Nemzeti Színház is műsorára tűzött − Tadeusz Słobodzianek Dráma Laboratóriumában készült.

Miért? Miért? Miért? Ezt kérdezzük értetlenül nap mint nap, amikor iskolai, otthoni erőszakról hallunk. Amikor látszólag minden rendben van tanár és diák, szülő és gyermek között. És mégis megtörténik a baj. Mint ebben a történetben, amiben a Fiú születésétől feltételezett haláláig követjük sorsát, egyúttal a család sorsát is. Miért van az, hogy a Fiú nem akar emberek között élni, tizennégy évesen lelő egy szarvast, tüzet rak szülei ágya alá, pisztolyt lop és közben egyre inkább Istenhez fohászkodik, majd előveszi a pisztolyt, és… Miért? Miért? Miért? – áll az előadás ismertetőjében.

Az előadás főszerepeit Csapó Virág, Fándly Csaba, Grisnik Petra és Kőrösi András kelti életre. A produkciót Tóth Géza rendezi.

A 111 című előadást január 13-án, hétfőn este 7 órai kezdettel tekintheti meg a közönség a Jurányiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957996809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása