7óra7

A színész ötször – Parti Nagy, Bíró, Hevér, Átrium+klorid

A színész ötször – Parti Nagy, Bíró, Hevér, Átrium+klorid

2014. 03. 13. | 7óra7

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében bemutatott, öt etűdből álló darab kifejezetten a két szereplőre íródik. A szerző virtuozitása és a kortárs magyar irodalomban betöltött szerepe vitathatatlan. "Írói szempontból a jelenetek egymástól teljesen különböző, egyedi stílusának létrehozása, azokat egyszerre nézve viszont koherenciát feltételező, egységében is újat jelentő esszenciájának megteremtése a kihívás – e feladatra Parti Nagy a lehető legtökéletesebb" – áll az előadás ismertetőjében. A jelenetek bár külön egységek, mégis párbeszédben állnak egymással.

Átriumklorid

Fiatal és naiv szerelmesek, negyvenes szeretők, fásult és feszült házasok, a világ elől bezárkózó testvérpár és középkorú, megveszekedett álmodozók. Mind külön életkor, élethelyzet, problémakör és társadalmi státusz megtestesítői – öt különböző helyszínen.

Átriumklorid – olvasópróba

A produkció rendezője Néder Panni, dramaturgja Marsalkó Eszter, a díszletet és a jelmezt Tihanyi Ildi tervezi. Az előadás ősbemutatójára április 2-án este 7 órakor kerül sor, a produkció 4-én este 10 és 17-én este 7 órától is látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867996193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása