7óra7

Kultúrpolitikai vitasorozat a Katonában

Kultúrpolitikai vitasorozat a Katonában

2014. 03. 13. | 7óra7

A sorozat február 3-i első alkalmával a hazai és az európai művészeti akadémiák szerepét, helyzetét, illetve feladatait veszik szemügyre. Vendégek: Jankovics Marcell rendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Makk Károly rendező, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke, Ferencz Győző költő és Jókai Anna író.

A vita kiegészítéseként a kulturális élet különböző területeiről, neves művészek videó üzenetben mondanak véleményt arról, hogy szerintük milyen lenne egy ideális művészeti akadémia. Megszólal többek között Fischer Iván karmester, Mundruczó Kornél rendező és Grecsó Krisztián író is.

A vitasorozat következő, március 17-i részében különböző – a választásokon induló – pártok kultúrpolitikusait ültetik le egymással, hogy a kultúra területére vonatkozó elképzeléseiket ütköztethessék, április 16-án pedig terveik szerint a színikritika tematikáját járják majd körül.

A programok helyszíne a Katona József Színház K:antin kávézója. Jegyek válthatók a színház honlapján, illetve jegypénztárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217996561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása