7óra7

A Résztvevő Színháza előadás felnőtteknek

A Résztvevő Színháza előadás felnőtteknek

2014. 03. 15. | 7óra7

Szobor - Takács Gábor Az előadások a 20-21. századi magyar történelem megosztó eseményeit tematizálják: az Üres lap Trianonnal, a Kárpótlás a holokauszttal, a Jelentés az ügynökügyekkel, a Szobor pedig a romák elleni gyilkosságsorozattal foglalkozik.

*A Szobor március 21-én 19 órakor látható a MU Színházban.*

A színházi játék alapja a 2008/2009-ben romák ellen elkövetett magyarországi gyilkosságsorozat. A kiinduló ötletet egy újsághír adta, melyben egy Magyarországon élő külföldi szobrászművész emlékmű-tervét több érintett falu önkormányzata is visszautasította.
A színház és a dráma eszközeit használva, a résztvevőkkel közösen vizsgáljuk emberség és előítélet viszonyát. Milyen módon van nekünk felelősségünk egy olyan ember halálában, akit nem is ismertünk?

„Nem vagyok a magam ura. Az embereket kell képviselnem. Ők pedig nem szeretnek tragédiákra emlékezni. Nem szeretik bűnösnek érezni magukat. És igazuk is van. Megtörtént. Nem tehetünk róla. Felejtsük el” - olvasható az előadás színlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847996107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása