7óra7

Két premierre készül a héten a Szputnyik Hajózási Társaság

Két premierre készül a héten a Szputnyik Hajózási Társaság

2014. 03. 19. | 7óra7

A kőszínházi koprodukciók következő darabja a Vígszínházban Gogol komédiája, A revizor lesz, amely témájánál fogva mindig aktuális: szatirikus és groteszk képet fest a korrupció álnok rendszeréről, amelyben csak az egyéni érdekek számítanak. Egy vidéki kisváros vezetői lázas igyekezettel próbálják elfedni a visszaélések, sikkasztások és hazugságok minden nyomát, miután értesülnek arról, hogy titkos utasítással revizor érkezik hozzájuk a fővárosból.

A revizor - Karácsonyi Zoltán, Hegedűs D. Géza, Géczi Zoltán

A produkciót rendezi Bodó Viktor, Jászai Mari-díjas és Hevesi Sándor-díjas fiatal rendező, a Szputnyik Hajózási Társaság alapítója és vezetője.

Az előadásban főbb szerepekben Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás és Hevér Gábor mellett részt vesznek a Szputnyik társulatának művészei is: Koblicska Lőte, Rainer-Micsinyei Nóra és Szabó Zoltán.

A produkció díszlettervezője a 2013-ban Junior Príma-díjat nyert Balázs Juli.

Bemutató január 8-án, szerdán lesz 19 órai kezdettel.

Párnaember - Jankovics Péter A következő bemutató a Párnaember lesz. McDonagh története egy elképzelt diktatúra egy elképzelt városában játszódik. A szabályokat lépten-nyomon felrúgó nyomozók hidegvérrel játszadoznak a gyanúsított, egy író idegeivel, de a folyamatos lelki és fizikai kínzás ellenére sem érnek el sikert. A darab nem csak egy kihallgatószobában, hanem az író történeteinek világában is játszódik. Ezeken a meséken keresztül ismerjük meg Katurian és testvére múltját, a novellák mentén derül ki szépen lassan az igazság a gyilkosságokról.

A produkció rendezője Radnai Márk, aki a 011 Alkotócsoport vezetője. Márk rendezőként ritkán dolgozik megírt darabbal, most azonban Bodó Viktor kérésére egy előre megírt szöveggel dolgozott, de olyan témában, ami már régóta foglalkoztatta: a sorozatgyilkosságok.

Az előadásban Hajduk Károly, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Király Dániel, Kurta Niké és Pető Kata lesz látható.

Az előadás különleges látványvilágáról Radnai Márk állandó alkotótársa Cseh Renátó gondoskodik, az előadás zenei aláfestését pedig a friss Junior Prima-díjas Keresztes Gábor szerzi.

Bemutató január 11-én, szombaton lesz 19 órai kezdettel a Jurányi Színháztermében.

Kapcsolódó

>>> McDonagh-darabra készül a 011 és a Szputnyik

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – Az első hét: olvasópróba

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – A második hét: elképesztő energiák

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – A harmadik hét: kihallgatószoba

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – A negyedik hét: beljebb ásunk

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – Az ötödik hét: mesés horror

>>> 011 werkblog – Jön a Párnaember! – A hatodik hét: itt és most

>>> Három bemutatóra készül a Vígszínház társulata

>>> Szlávik Juli: Gyakorlatban tanultam a szakmát

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197996701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása