7óra7

Olaszországi turnéra indult a Győri Balett

Olaszországi turnéra indult a Győri Balett

2014. 03. 26. | 7óra7

Az ötnapos látogatás a Compagnia EgriBiancoDanza meghívására valósul meg, melynek keretében a társulat Torinoban a Fonderie Teatrali Limone színházban a Kodály című darabbal, Cuneoban a Teatro Toselli Di Cuneo színházban pedig a Rózsaszínház című előadás részleteivel lép fel közös esten az olasz társulattal.

A Kodály című darabot, a társulat fiatal koreográfusa Velekei László készítette a kitűnő magyar zeneszerző és zenepedagógus tiszteletére, premierjét pedig tavaly nyáron, a IX. Magyar Táncfesztivál nyitónapján tartották. Azóta a rendszeresen játszott darab nagy sikert aratott számos helyen, egyebek mellett a fővárosi közönség előtt. Gazdag és innovatív formanyelvével a hazai előremutató modern balett repertoár méltán sikeres új darabja.

A La vie en Rose – Rózsaszínház című táncjátékot 2011. őszén mutatta be a Győri Balett. A belga koreográfus Ben van Cauwenbergh Nyugat-Európában közkedvelt, nagy sikerrel játszott darabja a párizsi sanzonok hőskorát mutatja be egy utcai harmonikás Jef élményein keresztül, aki egykor a „Legnagyobbak” kísérőzenésze volt.

Győri Balett A darab olyan fantasztikus egyéniségeknek állít emléket mint, Edith Piaf, Maurice Chevalier, Gilbert Bécaud, és Jacques Brel, felcsendülő örökzöldjeiken keresztül megelevenedik szerelemmel és csalódásokkal teli izgalmas életük. A mű a Győri Balett külföldi turnéinak kedvelt darabja, külföldön utoljára január elején adta elő a társulat négy várost érintő egyhetes német turné keretében.

A Győri Balett társulata már többször vendégszerepelt Olaszországban, így nem ismeretlen a balettrajongók körében. Legutóbb 2013. december elején hat olasz várost érintő tíznapos vendégszereplésen ifj. Harangozó Gyula Zorba című nagy sikerű darabját adták elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887995999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása