7óra7

Nagyvárosi bujdosók – táncszínházi előadás Szatmáron

Nagyvárosi bujdosók – táncszínházi előadás Szatmáron

2014. 03. 30. | 7óra7

A Nagyvárosi bujdosók Kiss Ferenc (a Kolinda, a Vízöntő, majd az Etnofon zenekarok tagja, színházi és filmzene szerző) 1999-ben megjelent önálló albuma. Dalai másfél évtized után is őrzik aktualitásukat. Ma is, most is döntési helyzetbe kényszerítenek, bár teremtett világaink nagyot változtak az idő vonalán. Talán a felismerhetetlenségig...

Nagyvárosi bújdosók

A zenei album alapján készített produkció dramaturgja, játékmestere, Novák Péter, aki énekmondóként maga is fellép a produkcióban. Az előadás nagy sikert aratott az összes helyszínen ahol eddig megfordult – nem csupán Erdély nagyvárosaiban, hanem Budapesten is, ahol legközelebb a Művészetek Palotájában láthatja ismét a közönség, de Szatmárnémeti után Debrecen és Miskolc nemzeti színházainak közönsége előtt is bemutatkozik majd.

„A kritikus tömeg. A piramis alja, ha úgy tetszik. Fajtársak, a csoportra jellemző minden képességgel, de jártasság és készség hiányában a gyors és biztos leépülés lejtőjén. Nem ezt szeretnék. Nem ezért jöttek. Érzik, de nem tudják, mit cselekszenek. Bűnbocsánatuk a tét, mit csak az empátia tarthat és emelhet, mert a sors már rég bedobta lapjait. Nincs többé olyan történet, mi nem velünk történik. Közünk lett egymáshoz, mindenkihez, akaratlanul is. Nem kérdés tehát a dalok sugallta választás érvénye: jobb emberekké válunk, vagy...” – fogalmazott a történet „hőseivel” kapcsolatban a koreográfus-rendező, Novák Péter.

Nagyvárosi bújdosók

Az előadás tánckarának tagjai: Brugós Anikó, Kerekes Dalma, Mihucz Kinga, Pelbát Ilona, Szabó E. Ágnes, Timár Tímea, Tolnai Tímea, Iván Enikő Kitty, Brugós Sándor, Forgács Zsombor, Forgács-Popp Jácint, Kacsó Bálint, Kádár Elemér, Rácz Lajos, Szőnyi József és Schmith Nándor.

Énekmondóként színpadra lép Pelbát Ilona és Novák Péter.

A produkció zeneszerzője Kiss Ferenc, koreográfusai Baczó Tünde, Bordás Attila, Orza Călin és Polgár Emília.

Az előadást 2013. április 19-én mutatták be Nagyváradon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937996005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása