7óra7

New Yorkban színpadra állítják a Sorstalanságot

New Yorkban színpadra állítják a Sorstalanságot

2014. 04. 03. | 7óra7

A regényből készült monodrámát a New Yorkban élő és játszó magyar színművész, Boncz Ádám angol előadásában láthatja az amerikai nagyváros közönsége öt estén át, április 9. és 13. között a Here Arts Centerben.

A produkciót nemzetközi alkotógárda jegyzi: A dramaturg Visky András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja és művészeti aligazgatója, a darab zeneszerzője a magyar Varga Bálint, társproducere Mathé Dorottya, az előadás rendezője a New York-i rendezőnő Gia Forakis.

A produkció egy budapesti zsidó fiú történetét meséli el, aki 1944-ben koncentrációs táborba kerül.

A New York-i hetilap egyebek között megemlítette, hogy a darabot olyan időszakban mutatják be, amikor Magyarország a náci megszállás 70. évfordulójáról emlékezik meg, és hogy Kertész Imre művei közül a Kaddis a meg nem született gyermekért címűt nemrég bemutatták a 14. utcai Y közösségi központban.

A lap emlékeztetett rá, hogy 2005-ben a The New York Times a holokausztról készült minden idők egyik legjobb nem dokumentarista filmjének minősítette a Koltai Lajos rendezte Sorstalanságot.

Kapcsolódó:

>>> Sorstalanság - monodráma-változat New Yorkban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27995933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása