7óra7

Tasnádi István Kupidóját mutatják be Szabadkán

Tasnádi István Kupidóját mutatják be Szabadkán

2014. 04. 03. | 7óra7

Szabadkai Népszínház Az olvasópróbák szerdán kezdődtek az észak-vajdasági településen. A szerző egyben rendezője is az előadásnak, mint mondta: kétharmadig írta meg a darabot, a vége pedig a társulattal együtt, közös improvizáció alapján születik majd meg.

A Kupidó egy swinger klubban játszódik, ahova azért járnak a párok, hogy felpezsdítsék szexuális életüket. Tasnádi elmondta: a szexuális párcserének Nyugaton már nagy kultúrája van, ebben a térségben azonban még nem terjedt el annyira.

"Azt néztem meg, hogy egy pár, amely most megy először (swinger klubba) tele félelemmel és szorongással, hogyan tudja megtapasztalni azt a vélt szabadságot, amelyet ott talál" - magyarázta.

A szorongó pár "kicsit minket képvisel" - tette hozzá arról beszélve, hogy metaforikus jelentése is van ennek a helyzetnek. Kifejtette: a Kupidó tulajdonképpen a demokráciához vagy a 10-20 éve "csak úgy megkapott, individualista, élvező társadalomhoz" való viszonyt mutatja be.

A darab felveti a kérdést, hogy mit tudunk kezdeni a szabadsággal, tudunk-e egyáltalán kezdeni valamit, vagy "azok a skrupulusok, erkölcsi gátak, félelmek működnek bennünk, amelyek nagyon-nagyon sok évtizeden át kialakultak egy elnyomó rendszerben".

A Szabadkai Népszínház korábban már játszotta Tasnádi István több darabját is: a Tapasztalt asszonyt a Titanic vízirevüt és a Közellenséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487995931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása