7óra7

A hülyéje – Premier a Szegedi Nemzeti Színházban

A hülyéje – Premier a Szegedi Nemzeti Színházban

2014. 04. 04. | 7óra7

Georges Feydeau alig volt tizenkilenc éves, amikor első monológjait neves komikus színészek előadásában láthatta a közönség. Egy liberális regényíró és egy szeretőit rendszeresen váltogató anya fiaként az ifjú Feydeau-nak - valljuk be - minden alapanyag adott volt ahhoz, hogy tökélyre vigye a félrelépésekre, féltékenységre, gyűlöletre és feloldozásra épülő bohózat műfaját.

A hülyéje

A hülyéjét 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A három felvonásos bohózat Feydeau egyik legjobban sikerült darabja.

Vatelin döbbenten tapasztalja, hogy barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi feleségét, Lucienne-t. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, miközben továbbra is léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját; egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát: ha a férje megcsalná… – áll az előadás szinopszisában.

A hülyéje

Kitűnő vígjáték, ráadásul Hamvai Kornél mai fordításában felerősödnek a nyelvi bravúrok és a helyzetkomikumok – nyilatkozta a darabot rendező Bagó Bertalan.

Az előadás bemutatójára április 4-én, pénteken 19 órai kezdettel kerül sor a Szegedi Nemzeti Színház kisszínházában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307995921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása