7óra7

Felújítások kezdődnek a Pécsi Nemzeti Színházban a POSZT után

Felújítások kezdődnek a Pécsi Nemzeti Színházban a POSZT után

2014. 04. 05. | 7óra7

Pécsi Nemzeti Színház Páva Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a 20-25 millió forintos beruházást a teátrum városi támogatásból fedezi, s arra röviddel a június 5. és 14. között zajló Pécsi Országos Színházi találkozó (POSZT) után kerítenek sort.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a teátrum 1896-ban emelt épületén az utóbbi években elhatározott és elvégzett szakaszos felújításoknak mára komoly eredményei lettek. Két esztendeje megújult az életveszélyes erkély, renoválták a homlokzatot, modernizálták a közönségforgalmi részeket, átépítették a mosdókat. Ezt követte, hogy tavaly újjáépítették a színház balett-termét.

Rázga Miklós, az intézmény igazgatója a nyári beruházás részleteiről szólva elmondta, a tervek kidolgozásához a Pécsi Tudományegyetem műszaki karának hallgatói nyújtanak segítséget. "Theatroom-projekt néven tervezési együttműködést kötöttünk, amelynek eredményeként építész, belsőépítész, formatervező hallgatók részvételével alakultak csoportok, és készítettek számunkra öt pályamunkát. E lendületes, előremutató víziók alapján indult el a tervezés, majd indul el a tényleges kivitelezés júniusban" – mondta Rázga Miklós.

Az őszig megvalósuló beruházás során átépítik, szellősebbé teszik a teátrum jegyirodáját, abból átjárást biztosítanak a nagyszínházba és a kamaraszínházba. A jegyiroda utcafronti része közösségi funkciót kap padokkal, növényekkel, míg a kamaraszínház előterében büfét alakítanak ki. A színház vezetése azt reméli, hogy a tervek megvalósulásával a teátrum szakmai színvonalához méltó lesz a létesítmény ma már idejétmúltnak számító része.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397995919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása