7óra7

Erdélyben és a Partiumban turnézik a Nemzeti Színház

Erdélyben és a Partiumban turnézik a Nemzeti Színház

2014. 04. 08. | 7óra7

A Nemzeti Színház a második hete zajló Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) hétfői lezárását követően kedden Székelykeresztúron, csütörtökön pedig Nagyváradon mutatkozik be Tamási Áron darabjával.

A Vidnyánszky Attila rendezte Vitéz lélek volt a Nemzeti Színház idei évadának első bemutatója, a székelykeresztúri és a nagyváradi vendégszereplés a 29. és a 30. előadás lesz a sorban - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vitéz lélek

Mint írják, a társulat a két fellépés mellett Tamási Áron szülőfalujába, Farkaslakára is elutazik, hogy megkoszorúzza az író sírját.

Az előadásban Rozali szerepét Tenki Rékától Trokán Nóra veszi át, a főhőst alakító Trill Zsolt mellett Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth László, Tóth Auguszta, Varga József és Újvári Zoltán játszik még a produkcióban. A zeneszerző Könczei Árpád, a díszletet Olekszandr Bilozub, a jelmezt Balla Ildikó tervezte.

A Vitéz lélek című előadást korábban már Révkomáromban, Szatmárnémetiben, Ungváron, Beregszászon, Munkácson és Debrecenben is eljátszotta a budapesti társulat. A Nemzeti Színház - a korábban ígértekkel összhangban - a továbbiakban is azon dolgozik, hogy előadásai eljussanak a Kárpát-medence színházaiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537995903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása