7óra7

Másikember – Ősbemutató Szegeden

Másikember – Ősbemutató Szegeden

2014. 04. 14. | 7óra7

Másikember plakát A darabot színpadra állító Barnák László, aki az egyik főszerepet is alakítja, elmondta, hogy a fiatal kortárs drámaíró, Vinnai András színészként debütált, majd olyan rendezők állandó szerzője lett, mint Bodó Viktor vagy Vajdai Vilmos. Másikember című művét tavaly a színházi világnapon már felolvasták Szegeden, rádiójátékként pedig maga a szerző rendezte, színpadon azonban most láthatja először a közönség.

A mű akár a párkapcsolati sci-fi vagy az albérleti thriller műfaji besorolást is kaphatta volna: az előadásban filmes elemek ötvöződnek a színpadi dráma és vígjáték kellékeivel, kiegészítve nagyon erős és intenzív zenei háttérrel. Rákai András zeneszerző dallamaiban Bartók Béla, Strauss és Händel muzsikájára is ráismerhet a közönség.

Egy fiatal pár, Nóra és Alvin abszurd elemekkel átszőtt története az emberi kapcsolatok szövevényes rendszerét tárja a néző elé. A Csorba Kata és Barnák László által játszott nő és férfi beköltöznek egy albérletbe, és már az első éjszakán össze is vesznek. A lakásról azonban eltűnik az ajtó, és ők kényszerűségből együtt maradnak az aprócska garzonban. Az előadás az együttélés groteszk kifigurázásával a férfi-nő viszony mélyreható lelki vívódásait mutatja meg: frusztrációink, elfojtásaink, félelmeink öltenek testet a színpadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587996097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása