7óra7

Tizenhatodik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat Szegeden

Tizenhatodik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat Szegeden

2014. 04. 28. | 7óra7

A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé - mondta a szakember abból az alkalomból, hogy keddtől a közönség a világhálón és a színházakban megtalálható szavazólapokon leadhatja szavazatait az évad legjobbjaira.

A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában - a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és operaénekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező, valamint női és férfi mellékszereplő esetében - a közönség május 25-ig leadható voksai alapján dől el, ki veheti át az elismerést. A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, az életműdíjat pedig a kuratórium ítéli oda - közölte a szervező.

Az elismerés Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. A márványtalapzaton álló, bronzból készült mű a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével.

A díjátadó gálaműsort hagyományosan május utolsó szombatján tartják, rendezője Barnák Lászó lesz, aki Vinnai András fantasztikus vígjátéka, a Másikember színpadra állításáért maga is a jelöltek egyike.

A gálaműsor képzeletbeli helyszíne: a Teatro Magnifico, ahol többek között ismerős dallamok csendülnek fel a leköszönő évad bemutatóinak zenei repertoárjából, és a közönség ízelítőt kaphat a következő esztendő műsorából is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37995719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása