7óra7

Magyar, ukrán és szerb színiiskolák a békéscsabai találkozón

Magyar, ukrán és szerb színiiskolák a békéscsabai találkozón

2014. 04. 29. | 7óra7

Békéscsabai Jókai Színház Seregi Zoltán kiemelte: a csütörtökön kezdődő négynapos rendezvény a nemzetközi színészképzés és a színészi kifejezés határtalan lehetőségeiről szól; a hallgatók és az oktatók megismerhetik egymás képzési módszereit.

A Színitanház vezetője kifejtette: az idei évben döntően első- és másodéves színésztanulók érkeznek Békéscsabára, a színielőadások és a workshopok mellett a művésztanárok és -professzorok bemutató órákat tartanak. A fesztiválon első alkalommal vesznek részt hallgatók és művésztanárok a Gór Nagy Mária Színitanodából és a Lvov-i Nemzeti Egyetemről. Emellett az Újvidéki Színművészeti Akadémia szerb és magyar tagozatáról, a Kijevi Nemzeti Egyetemről, a békéscsabai Színitanházból és a Kaposvári Egyetemről is érkeznek hallgatók és előadók.

A színiiskolások a négy nap alatt önálló színdarabokat is bemutatnak. A közönség csütörtökön este a békéscsabai Színitanház előadásában a Musical Mánia előadást láthatja, pénteken a Lvov-i Nemzeti Egyetem hallgatói Lope de Vega Az irigy kutya című darabját játsszák el, szombaton a Kijevi Nemzeti Egyetem hallgatói Gogol Háztűznéző című darabját, Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei Madách Az ember tragédiája című drámáját mutatják be. Vasárnap este, a zárónapon Brecht Koldusoperájának főpróbáját láthatja a közönség a nagyszínpadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr917995699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása