7óra7

Elindultak a felvételik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Elindultak a felvételik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2014. 05. 08. | 7óra7

A Színház- és Filmművészeti Egyetem intézetei két-két szakot indítanak a 2014/15-ös tanévben.

A Film- és Média Intézet egyik legnépszerűbb képzése a *Televíziós műsorkészítő* szak. Itt a cél olyan „multifunkcionális” televíziós szakemberek képzése, akik korszerű társadalomtudományi, közéleti, kulturális, gazdasági és vizuális ismereteiknek köszönhetően a televíziós műsorok elkészítésének valamennyi munkafázisához értenek. A felvételi három fordulóból áll, tervezett befejezése június 27-e. E három éves alapszak mellett a Film- és Média Intézetben a következő tanévben mesterképzésben két éves *Dokumentumfilm-rendező művész* szak is indul, ahová nem csak az egyetem egyéb szakjairól, de társintézményekből is érkeztek jelentkezők. A felvételi itt is háromfordulós, június 12-én zárul.

A Színházművészeti Intézet *Színházi rendező* és *Színművész* szakjaira idén is óriási a túljelentkezés: a rendező szakra harmincszoros, míg a színész szakra közel hatvanszoros. Színművész szakon a prózai szakirány mellett zenés képzés is indul, ami megegyezik a színészképzéssel, azzal a különbséggel, hogy az oktatás során nagyobb hangsúlyt kap a hallgatók zenei fejlesztése. A szakirány célja, hogy az itt végzett hallgatók a prózai műfajokon túl, bármely zenés műfajban is kiemelkedően megállják a helyüket. A vizsgák várható befejezése június 23.

Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem)

Az egyetem Elméleti és Művészetközvetítő Intézete *Látványtervező* szakon hirdet mesterképzést. A szintén három fordulóból álló felvételin a vizuális műfajokban való jártasságot, művészettörténeti, történelmi ismereteket, illetve színházi és filmes tájékozottságot mérik fel, de emellett a jelöltek számot kell, hogy adjanak vizuális improvizációs és prezentációs készségeikről is. Szintén az Elméleti és Művészetközvetítő Intézetben zajlanak a felvételik a *Drámainstruktor* alapszak drámajáték szakirányára. Ez a szakirány először indul az egyetem történetében. A cél olyan szakemberek képzése, akik közművelődési és művészeti intézményekben képesek drámajátékos tevékenységet is magukban foglaló színházi események, művészetközvetítő programok tervezésére, szervezésére és lebonyolítására. Ide olyan fiatalokat keresnek, akik kiemelkedő kommunikációs készséggel, színházi érzékenységgel, valamint a közös gondolkodás és alkotás iránti vonzódással rendelkeznek. A felvételi utolsó fordulója, a közös drámajátékos és színjátékos munka július 4-én ér majd véget, s ez zárja majd a felvételi időszakot az intézményben.

Az egyetem Doktori Iskolájába május 29-én felvételiznek a jelentkezők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187995625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása