7óra7

A Holokauszt és a családom – Történet-felolvasó maraton a Centrál Színházban

A Holokauszt és a családom – Történet-felolvasó maraton a Centrál Színházban

2014. 05. 11. | 7óra7

"Ez az egyedülálló vállalkozás szimplán lelkiismereti kérdés a számunkra, szeretnénk emlékezni és emlékeztetni mindarra, ami 70 éve történt, és még most sem kibeszélt történelem. A színpadunkat és a hozzánk közelálló színészek és barátok közreműködését ajánljuk föl azért, hogy elhangozzanak a soha még el nem hangzott történetek" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Centrál Színház délután 18 óra és éjfél között nyitva lesz, bármikor be lehet menni, leülni a Kisszínpad nézőterére, meghallgatni néhány történet, mécsest gyújtani a színház előtt a járdán, követ vagy virágot letenni, és emlékezni.

A Holokauszt és a családom elnevezésű facebook-csoport néhány tagja maga olvassa fel a történetét, a többség azonban inkább színészre bízta ezt. A Centrál Színház társulata és barátai vállalták a felolvasást: Básti Juli, Puskás Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Kulka János, Pokorny Lia, Kornis Mihály, Papp János, Borbás Gabi, Schell Judit, Schmied Zoltán, Szabó Éva, Simon Kornél, Botos Éva, Ágoston Katalin, Szalay Kriszta, Cserna Antal, Kálid Artúr, Igó Éva, valamint Mélykuti Ilona és Eörsi Mátyás, a csoport létrehozója.

"Ideje van annak már régen, hogy ezek a sok évtizedekig titkolt történetek megszólaljanak végre, és helyet kapjanak az elsuttogott vagy elüvöltött mondatok között" - olvasható a színház közleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307995587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása