7óra7

Liliom – Júniusi bemutató a Thália Színházban

Liliom – Júniusi bemutató a Thália Színházban

2014. 05. 20. | 7óra7

Udvaros Dorottya, Csányi Sándor, Schell Judit

Udvaros Dorottya az előadásról tartott sajtótájékoztatón elmondta: nem először dolgozik együtt Béres Attilával, rendezésében dolgozott Pécsen a Nem félünk a farkastól című előadásban, amelyet nagyon szeretett játszani. "Remélem, hogy ugyanolyan, vagy még nagyobb sikerünk lesz, mert a feltételek adottak" - mondta a színésznő, aki vendégként játssza Muskátné szerepét Molnár Ferenc 1909-es darabjában.

Udvaros Dorottya, Csányi Sándor, Schell Judit

Udvaros Dorottya kiemelte: soha nem játszott még Molnár Ferenc-darabban. "Én nem tudom, hogy hogy történt ez, de már kezdtem szomorúan le is mondani erről, és akkor egyszer csak megjött ez a felkérés" - idézte fel.

Schell Judit, Csányi Sándor, Udvaros Dorottya

A szerepformálás nehézségeiről szólva kiemelte: sok Liliom-előadásra emlékezhetünk, remek alakításokra, az a feladatuk, hogy megkeressék a belőlük fakadó változatot, és azt, hogy ez a romantikus történet hogyan szólalhat meg ma.

Udvaros Dorottya

Béres Attila elmondta: amikor együtt jártak az egyetemre Csányi Sándorral, akkor kezdtek beszélgetni a darabról, arról, hogy miért fontos számukra, és most 17 év után valósulhat meg, amiről közösen gondolkoztak. Hozzátette, hogy azóta is az foglalkoztatja, ami a történetben örökérvényű: az a létezés, ahogy Julika és Liliom kitart egymás mellett.

Schell Judit, Csányi Sándor

Csányi Sándor arról beszélt, hogy számára a világirodalom legszebb története a Liliom, amely két emberről szól, akik összetartoznak, a halálukon túl is, de egyik se képes arra, hogy azt mondja a másiknak, szeretlek. A színész elárulta, hogy mindig is szerepálma volt a Liliom. A szerepet már eljátszhatta Lukáts Andor rendezésében a színművészeti egyetemen, Schilling Árpád rendezésében pedig korábban a darab több figuráját alakította a színművészetin, majd a Krétakörben Ficsúr szerepét játszotta.

Csányi Sándor, Schell Judit, Udvaros Dorottya

Schell Judit elmondta: a szerző szerint ugyan Julika 18 éves, ám a rendező úgy döntött, hogy ő játssza el. Felidézte: ő is sokat foglalkozott a szereppel főiskolás korában, és voltak félelmei mostani megformálásával kapcsolatban, ám ahogy újra elolvasta a darabot és elkezdődtek a próbák, rájött, hogy Julika ugyanolyan kortalan, mint a Liliom. A Julika szájából elhangzó mondatok, az a tartás, méltóság, amelyet képvisel, egy mai 18 évesre nem jellemző, sokkal érettebb, letisztultabb gondolkodású nőre utal.

Liliom sajtótájékoztató

A darabban Csányi Sándor, Schell Judit és Udvaros Dorottya mellett Molnár Piroska, Fodor Annamária, Vida Péter, Pindroch Csaba, Hunyadkürti István, Molnár Gusztáv, Mózes András és Bánovits Vivianne játszik. Az előadás dramaturgja Ari-Nagy Barbara, a díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt Pilinyi Márta tervezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107995495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása