7óra7

Pintér Béla és Társulata a Wiener Festwochen meghívottja

Pintér Béla és Társulata a Wiener Festwochen meghívottja

2014. 05. 20. | 7óra7

Május 18. és 21. között négy napon át, négy előadásban játssza legújabb, Titkaink című előadását a Pintér Béla és Társulata az egyik legjelentősebb osztrák összművészeti fesztivál, a Wiener Festwochen (Bécsi Ünnepi Hetek) programjában.

"A Titkaink című előadás mindenképpen egyfajta megérkezés a jelen valóságába. Nem csak az olyan szorító kérdések miatt, mint az ügynökmúlt vagy éppen az emberi tehetetlenség önnön ösztöneivel szemben, hanem elsősorban amiatt, hogy megmutatja: hogyan fordítható minden érték saját ellenkezőjére, hogyan teszi elviselhetetlenné a létezést az ember mindennapjaiba beférkőző hatalom. A Titkaink az utóbbi idők leginkább politizáló előadása és legkiválóbb magyar drámája. Kivételes érzékkel szűri át a hétköznapi történelmet szereplőin, és ugyancsak kivételes tehetséggel lapolja egymásba a különböző cselekményszálakat" – írtuk kritikánkban a produkcióról.

A bécsi fesztiválon Pintér Béla előadása olyan rendezők alkotása mellett látható, mint Michael Haneke (Mozart: Così fan tutte), Michael Thalheimer (von Horváth: Mesél a bécsi erdő), Romeo Castellucci (Gluck: Orfeusz és Euridiké), Johan Simons (Genet: Négerek).

Titkaink - Pelva Gábor, Póta György, Friedenthal Zoltán, Csákányi Eszter, Pintér Béla, Szamosi Zsófia, Thuróczy Szabolcs, ülnek: Enyedi Éva, Stefanovics Angéla

A produkció Bécsben magyar nyelven, német nyelvű felirattal tekinthető meg. Május 19-én közönségtalálkozó is követi az előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947996795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása