7óra7

Gérard Depardieu állásajánlatot kap egy szibériai színháztól

Gérard Depardieu állásajánlatot kap egy szibériai színháztól

2014. 05. 21. | 7óra7

Gérard Depardieu A nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza márciustól foglalkoztatná a világhírű francia színészt. Depardieu a plusz juttatásokkal együtt havi 24 ezer rubelre (175 ezer forintra) tehetne szert, ez azonban messze elmarad a megszokott gázsijától.

A színház azonban nagyvonalú, felajánlotta, hogy még lakást is bérel a színésznek a 600 ezer lakosú Tyumenyben. A teátrum vezetése szerdán közölte, hogy még a héten elküldi írásos ajánlatát a művésznek.

A tyumenyi nagyszínház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól. Hozzáfűzte, Tobolszk erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.

Vlagyimir Putyin január 3-án személyesen adott orosz útlevelet Depardieu-nek, aki most már hivatalosan is orosz állampolgár. A 64 éves francia színész a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó miatt jelentette be, hogy elhagyja Franciaországot. Belgiumban, egy Néchin nevű településen vett házat. Döntését "sajnálattal" vette tudomásul Jean-Marc Ayrault francia kormányfő.

Hírek szerint a színész közölte, kész lemondani francia állampolgárságáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747999311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása