7óra7

Folytatódik a Trafó Ultima Vez sorozata

Folytatódik a Trafó Ultima Vez sorozata

2014. 05. 23. | 7óra7

Wim Vandekeybus / Ultima Vez A Trafó Kortárs Művészetek Háza 2014. január 31-én indította a belga társulat köré rendeződő előadássorozatát.

A sorozatban három olyan produkciót mutatnak be, melyek szorosan kötődnek az Ultima Vez társulathoz. A programok célja, hogy átfogó képet nyújtsanak egy meghatározó társulat és koreográfus alkotómunkájáról, s megmutassák a belga társulat által képviselt filozófiát. Emellett a három produkció megtekintésével az Ultima Vezben bekövetkezett változások is megfoghatóak: az első darab 1987-ben készült, a második 2012-ben, a harmadik előadáson pedig jelenleg dolgozik a belga társulat magyar tagja a táncos/koreográfus, Mészáros Máté.

A januári előadáson Wim Vandekeybus világhírű flamand koreográfus és filmrendező Amire a test nem emlékszik (What the body does not remember) című emblematikus produkcióját tekinthette meg a közönség. A magyarországi bemutató kivételes szakmai- és közönségsikernek örvendett.

booty Looting

Május 23-án és 24-én érkezik el a sorozat második állomása, amikor is a booty Looting című produkciót láthatják a nézők. A különleges előadás fő témája az emlékezés, és az emlékezet rekonstruálhatóságának kérdése. A fizikai tánchoz kötött koreográfus, Wim Vandekeybus ezúttal a teatralitás felé mozdul el, s több színházi elemet és szöveget is használ. A darabban szerepel az egyik legismertebb belga rockfotós, Danny Willems, aki Arno fotósaként vált híressé és Jerry Killick is, a legendás Forced Entertainment brit színházi társulat alapító tagja.

Az előadás alkotófolyamatában mozgás asszisztensként vett részt Mészáros Máté, kinek saját koreográfiáját mutatja be a Trafó 2014 októberében. A társulatra fókuszáló sorozat felmutatja így Wim Vandekeybus és az Ultima Vez társulat kiindulópontját, jelenlegi helyzetét, és felmutatja az általuk képviselt elvek továbbgondolási lehetőségeit. A május 23-án és 24-én látható booty Looting napjaink Ultima Vezére enged rálátást.

Kapcsolódó:

>>> Flamand koreográfus társulata lép fel a Trafóban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197995433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása