7óra7

Búcsúzik a Művház

Búcsúzik a Művház

2014. 05. 24. | 7óra7

Művház - Makranczi Zalán A Művhűz egy havonta új epizódokkal jelentkező misztikus thriller-vígjáték sorozat, színházi sitcom, melyek mindegyike két-három nap alatt készült, színészi improvizációkra épülve – a Gondnokság alkotóitól.

A Művház fikciós műfaj: egy, az egész évadon át havonta jelentkező előadássorozat. Egy kisváros művelődési háza szolgáltatja a (szocio) közegét ennek az új, science-fiction és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történetnek. Mindennapi magyar valóságunk és a fantasztikum keveredik groteszk, ironikus, szürreális módon – áll az előadás szinopszisában.

Az előző részek tartalmából

Kopjáson rejtélyes haláleset történt. Endrét, a művház gondnokát vérbe fagyva találták nem sokkal azután, hogy Luca, az elhivatott régész Árpád-kori leleteket hozott be az épületbe. A csontokat a stadiont építő munkagépek lánctalpai elől menekítette meg.

Anita, Endre lánya, tudta, hogy apja kapcsolatban állt a szerb cigarettacsempészekkel, s úgy gondolta: apját a halálba kergette valaki. Hogy a rendőrség ne fogjon gyanút, Endre holttestét hazaszállították, s az esetet otthoni öngyilkosságnak állították be.

Ám a hátborzongató események sorozata korántsem ért véget!

A művház elszabadult kísértetek játszóterévé vált, a rejtélyes megszállások egyre gyakoribbak. Majd egy maffiózó és két nemzetbiztonsági ügynök jelenlétében fény derült a titokra: egy ezer éve halott táltos szelleme elevenedett meg, aki a széthúzást és viszályt keltő turáni átkot mondta ki a magyarokra.

Művház - Szilágyi Csenge, Schruff Milán, Mészáros Piroska

A táltos visszavonná az átkot, hogy szelleme ezer év után végre nyugalmat leljen, ám ehhez a művházbéliek segítségére van szüksége. Hogy a széthúzást megszüntesse, ki kell békülnie Szent Istvánnal. Arra kéri a kopjásiakat: lopják el a Szent Jobbot a Bazilikából, hogy kezet foghasson vele.

A kézfogó időpontja a választások napjára esett, ám a videótékás Nóri, Szent István ideiglenes gazdateste, gyengének bizonyult az országos méretű energia áramoltatásához. Az átok levétele meghiúsult, és Nóri összeroppant a misztikus teher alatt.

Művház - Makranczi Zalán, Szamosi Zsófi

Főbb szerepekben: Futó Balázs, Makranczi Zalán, Mészáros Piroska, Schruff Milán, Stefanovics Angéla, Szamosi Zsófia, Szilágyi Csenge, Tamási Zoltán és Vajda Milán.

Az idei Humorfesztiválon különdíjat kapott Szamosi Zsófia a Művház című színházi sitcomban nyújtott alakításáért.

A színházi sitcom rendezője Dömötör András és Kovács Dániel.

Művház

Művház ruhacsere parti

Itt az ideje, hogy átnézzük a ruhásszekrényeinket és lecseréljük a már régóta nem használt ruhadarabjainkat. Gondoltad volna, hogy hazaviheted a sorozat jelmezeit? – áll a felhívásban.

Május 22-én Művház ruhacsere parti lesz a Jurányi teraszán, abból az alkalomból tartják meg a programot, hogy az előadássorozat felhalmozott ruhái hasznos helyre kerüljenek.

Időpont: 2014. május 22., csütörtök 17.00-20.00.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387995537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása