7óra7

Új játszóhelyet kaphat a szabadkai Népszínház

Új játszóhelyet kaphat a szabadkai Népszínház

2014. 05. 27. | 7óra7

Szabadkai Népszínház A beszámoló szerint a város főutcáján található valamikori Arany Bárány Szálló épületét alakítanák át úgy, hogy az kulturális célokra is alkalmas legyen. Az épületet korábban katonai célokra is használtak, a legtöbben Hadseregotthon néven ismerik.

A 845 négyzetméter alapterületű épületnek színpada és nézőtere is van, így alkalmas lenne színházi előadások bemutatására - olvasható a szabadkai önkormányzat indoklásában, amely arra is kitér, hogy amennyiben a kormány engedélyt ad rá, a város felújítaná az épületet.

A szabadkai Népszínház átépítési munkálatai 2007-ben kezdődtek meg, és a korábbi, életveszélyessé vált épületből az oszlopos homlokzati részt tartották meg. Az új épületben három játszóhely lenne: egy kamaraelőadásokra alkalmas kisterem, egy koncertterem, valamint egy nagyobb színházterem. Az épületegyüttesben kapna helyet a Népszínház szerb és magyar társulata, valamint egy esetlegesen létrehozandó horvát társulat.

A felújítási munkálatok többször is megakadtak a pénzhiány miatt, így az eredetileg 2011-re tervezett átadás azóta is késik.

Az építkezések megkezdése óta a szabadkai Népszínház két társulata egy korábban moziteremként működő helyiségben tartja előadásait. Amennyiben a város megkapja az engedélyt az új játszóhelyre, a magyar és a szerb társulat párhuzamosan is tudna próbálni, illetve előadásokat tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157995401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása