7óra7

Szlovéniában a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatói

Szlovéniában a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatói

2014. 05. 29. | 7óra7

A művészdiploma küszöbén álló összevont osztály igazi „nemzetközi csapatnak” számít, hiszen a hét magyar hallgató mellett egy szlovén, három japán és két ausztrál végez az idén.

A hattyúk tava - fekete pas de deux - Földi Lea, Balázsi Gergő

A turné műsorán a június 29-i koncertvizsga darabjai szerepelnek: részletek a Don Quijoteból, A hattyúk tavából, valamint Saint-Saens A hattyú halála című művének újszerű feldolgozása. Először debütál külföldön az idei végzős főiskolai hallgatók előadásában Robert North Könnyed fandangója.

Robert North: Könnyed fandango - Kondács Krisztián, Minamizava Yukihiro

Az MTF és a szlovén partnerintézmények, szervezetek közötti együttműködés több évre nyúlik vissza. Az elmúlt időszakban számos esetben léptek fel a budapesti balettnövendékek és hallgatók a szomszéd országban. Március 12-én pedig a maribori és a ljubljanai táncművészeti iskolások adtak ízelítőt a kortárs szlovén koreográfusok műveiből a főiskola Jövő csillagai című műsorában a Nemzeti Táncszínházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577995361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása