7óra7

Júliusban kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

Júliusban kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

2014. 06. 04. | 7óra7

A kis herceg Kancsár Orsolya elmondta: a gyermekprogramokon kívül vasárnapi matiné, alternatív csütörtök és várszínházi esték követik egymást. A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló előadásokkal kezdődik, amelyekre a nyitó napon a Szegedi Pinceszínház művészei szekeres városi körúton invitálják a közönséget.

A gyermeknapokon számtalan ingyenes program is lesz, mint a népi játszóház, vásári komédia és gólyalábas bemutató, kézzel hajtott kosaras körhinta, logikai és kreatív játékok. Vasárnap délelőttönként Sobri Jóska interaktív meséiben vehetnek részt a gyerekek. A kicsik a mesejátékok között láthatják A kis herceget a Pocahontast és Brummi nagy kalandjait Közkívánatra visszatér két előadás erejéig az Óz, a csodák csodája mesemusical, melyet tavaly mutattak be a Szegedi Várjátékokon.

Újdonságként vezetik be az alternatív csütörtököt, amelyet azért találtak ki, hogy a Szegeden működő független társulatok számára bemutatkozási, játszási lehetőséget biztosítsanak. A jegyvásárlással őket támogatják, a bevétel a társulatoké lesz.

Népszerű, neves művészek is fellépnek az idei programsorozatban, közük Szabó Győző, Nagy Enikő, Háda János, Józsa Imre és Vándor Éva.

Oscar - Vándor Éva, Józsa Imre

A várjátékok programjaiból a felnőttek is válogathatnak: július 11-én a HadArt társulat Oscar című zenés vígjátékát láthatják, majd szombaton a Pinceszínház saját bemutatójában Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének színpadi adaptációját tekinthetik meg Kakukkfészek címmel. Emellett július 13-án Nagy Enikő és Szabó Győző szereplésével az Ő+Ő című párkapcsolati társasjáték kerül színpadra két estén át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17995309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása