7óra7

Modern balett esttel zárja az évadot az Erkel Színház

Modern balett esttel zárja az évadot az Erkel Színház

2014. 06. 04. | 7óra7

Lukács András Örvény című darabja, Wayne Eagling Duettje, valamint David Dawson A napfény természete című alkotása mellett két Jiří Kylián-koreográfia, a Hat tánc és a Petite Mort szerepel az évadzáró programban - közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel.

Modern+1 - Petite Mort

A Petite Mort (Kis Halál) a szexuális aktus eksztázisának poétikus ábrázolása. Koreográfiáját - Mozart zenéjére - hat férfira és hat nőre, valamint hat kardra készítette el Jiří Kylián. A kardok táncpartnerként szolgálnak a színpadon. Kyliánn szintén Mozart-szerzeményre alkotta a Hat tánc című darabot, amely humorossága miatt világszerte népszerű.

Modern+1 - Hat tánc

A napfény természete című előadás a tánc és a zene nyelvén keresi a választ arra, hogy hányféle módon található meg az igazi, tiszta szerelem.

Wayne Eagling 1995-ben Lisszabonban bemutatott romantikus Duettje Wagner Trisztán és Izolda című operájából Izolda szerelmi halálának zenéjére készült. A bonyolult emelésekkel tűzdelt látványos koreográfia kivételesen magas technikai felkészültséget igényel a táncosoktól.

Lukács András, az első Seregi-díjjal kitüntetett fiatal hazai alkotó sok klasszikus elemet és modern technikát is használ koreográfiáiban, létrehozva így saját, egyedi stílusát. Az Örvény című produkcióban Philip Glass zenéjére a szűrt, hideg fényekkel, a vizes hatású jelmezekkel és a spirális mozdulatokkal érzelmeket és gondolatokat ébreszt a nézőkben - írták a közleményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr917995303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása