7óra7

Újra indul a Promenád busz

Újra indul a Promenád busz

2014. 06. 04. | 7óra7

A városban egy turistabusz cirkál, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. A nézők egy színházi utazás keretében, a buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet – áll az előadás szinopszisában.

Promenád

A Promenád busz utasait úgy kalauzolják végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg.

A város nem csak díszlet, hanem szereplő is. Minden előadás más és más. Az előadás zenéjét, és szövegeit élőben szerkesztik a busz fedélzetéről. A történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

Promenád

„Boross Martin rendezésének is bizonyos értelemben én vagyok a főhőse. Mert olykor kizárólag rajtam múlik, mit veszek észre a város szövetén végrehajtott apró változtatásokból, azokból a látszólag jelentéktelen beavatkozásokból, melyek a kétórás kiránduláson az egyszerre ismerős és mégis meghökkentő hangulatért felelősek. A (...) szereplők szándékosan nem mesélnek el egy történetet, inkább belefognak különböző sztorikba, nem véve tudomást az őket egy autóbusz üvegfala mögül figyelő nézőkről. Meg a tőlük és tőlünk is sokszor karnyújtásnyira lévő civilekről, akik persze nem sejtik, hogy ők is történeteket, életeket, sorsokat mesélnek a testükkel, a mozdulataikkal, a gesztusaikkal” – Jászay Tamás, revizoronline.hu, 2013.09.30.

Promenád

A produkcióban szerepel Dányi Viktória, Debreczeni Márton, Gold Bea, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Téri Gáspár, Tucker András, Vadas Zsófia Tamara és Virág Melinda. Közreműködők Fischer Balázs és Varga Brigitta.

A Promenád rendezője Boross Martin, alkotó munkatárs volt Goda Gábor és Sarah Günther.

Promenád spot

A Promenád busz indulási időpontjai:
Június 6-7-8. 16.00 és 19.00
Indulás, érkezés helyszíne: BÁLNA, Budapest, IX. Fővám tér 11-12.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277995297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása