7óra7

POSZT – Ünnepi ülésen emlékezik Tolnay Klárira az MMA

POSZT – Ünnepi ülésen emlékezik Tolnay Klárira az MMA

2014. 06. 06. | 7óra7

Juhász Judit, az MMA koordinációs főosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: a megemlékezésen Lengyel György rendező, egyetemi tanár méltatja a színésznő életművét, majd egykori pályatársai - köztük Piros Ildikó, Sunyovszky Sylvia, Tóth Enikő, Huszti Péter, Lukács Sándor és Szirtes Tamás - kötetlen kerekasztal-beszélgetésen idézik fel a közös munka élményeit.

Mint mondta, a Magyar Művészeti Akadémia a jeles alkalomra Tolnay Klári-emlékérmet készíttetett, amelynek átadásával a művésznő szakmai örökösei előtt is tisztelegni kíván. A bronz plakettet Csikai Márta szobrászművész készítette - tette hozzá.

Juhász Judit elmondta: két emlékérmet ítélnek oda. Az ünnepi ülésen a díjakat Fekete György, az MMA elnöke és Marton Éva operaénekesnő, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője adja át.

A magyar színházművészet kivételes egyénisége előtt tisztelgő ünnepi ülést délután 15 órakor tartják a pécsi Palatinus Hotel Bartók termében.

Az esemény háziasszonyaként Juhász Judit nyitja meg az ülést, majd Lengyel György Tolnay Kláriról szóló írását Szabó András olvassa fel, ezt követően kezdődik a pályatársakkal folytatott kerekasztal-beszélgetés.

A program folytatásaként Márai Sándor Tolnay Klárihoz írt leveleit és verseit Lukács Sándor olvassa fel, majd átadják a Tolnay Klári-emlékérmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr697995275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása