7óra7

011 Fesztivál: Most a fiatalok járnak színházba

011 Fesztivál: Most a fiatalok járnak színházba

2014. 06. 09. | 7óra7

011 Fesztivál

– Új típusú közönségünk mindig is része volt az alkotófolyamatnak. Szeretnénk egy olyan hetet, amikor együtt lehetünk és egymásból inspirálódhatunk azokkal, akiknek velünk együtt magasan van a vizuális és történetbefogadó ingerküszöbe és nyitottak az új narratívákra.
Mi a húszas-harmincas generációnak készítünk előadásokat. Nem a hazai közegben megszokott ideológiai alapú színházat csinálunk, hanem igyekszünk zsigerileg ható, erősen vizuális, komplex színházélményt adni. Szeretnénk, hogy a fesztivál minél szélesebb körben ösztönözze kipróbálásra azokat, akik eddig ódzkodtak a színháztól, de például egy jó mozifilmre bármikor vevők - mondta Radnai Márk, művészeti vezető, a 011 Fesztivál programfelelőse.

Fesztiválbeharangozó

A fesztiválra ugyanaz lesz jellemző, mint a bemutatott színpadi munkáinkra: igényes, de nem elitista. A popkultúrába ágyazott, de úgy, hogy közben nem a kisebb ellenállás felé halad. Magyar színházban szokatlan, a való életre, a fiatalok problémáira relevánsan reagáló és érzékszerveket megmozgató élményekkel szolgálunk - folytatta Radnai.

Kutyaszorítóbban - Király Dániel, Kovács Gergely

A fesztivál három budapesti helyszínen, a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban zajlik. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek, egy héttel a hagyományos színházi évadzárás után.

Meanwhile in Kansas - Kovács Ádám, Klem Viktor, Bakonyi Alexa, Tasnádi Bence, Király Dániel

A programban lesz többek között Magyarországra adaptált Tarantino "best of" (Kutyaszorítóbban) architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip az Óz, a nagy varázsló szereplőivel (Meanwhile in Kansas) akkor és ott, élőben készülő taxis film (Droszt) és egy új bemutató, Vinnai András párkapcsolati science fictionje (Garzonpánik) Szabó Győző, Pálos Hanna és Klem Viktor szereplésével. A szervezők ezen kívül közönségtalálkozóval, koncerttel (Tasnádi Bence zenekara, az Ed Is On), nyitó-, záró- és gengszterbulival, valamint meglepetésekkel készülnek.

Droszt - Bárnai Péter, Gosztonyi Csaba

A fesztivál bevételéből a 011 Alkotócsoport 2014-2015-ben más fiatal társulatok projektjeit kívánja támogatni. A fesztivál honlapja itt található.

|{background:#ddd}. *A 011 Alkotócsoportról* A 011 Alkotócsoport rövid fennállása alatt több műfajban, különböző előadásokat hozott létre. Ami összeköti őket, az a modern, színházi konvenciókat felrúgó filmszerű narratíva és a látvánnyal, valamint az alapvetően nem színházhoz kapcsolódó technológiákkal való kísérletezés.
A csoport mögött nem áll társulat, bár többnyire ugyanazok a fiatal színészek szerepelnek előadásaikban. A kreatív stáb tagjai: Radnai Márk, rendező, Cseh Renátó látványtervező és Ivanyos Ambrus dramaturg. Az előadások elsősorban nem kész, megírt darabokból születnek, a szövegkönyvet az alkotók írják, színészi improvizációk, helyzetgyakorlatok, és külső források felhasználásával. Előadásaikra elsősorban a húszas-harmincas korosztály kíváncsi. |

***

A rendezvény az első online is nézhető hazai színházi fesztivál: a most debütáló 011 Fesztivál a streaming, internetes élő közvetítés segítségével nemcsak az előadások látogatóihoz, hanem az internetező közönséghez is eljut. Hétfőn a Kutyaszorítóbban, másnap a Meanwhile in Kansas című darab a Ustream online felületén HD minőségben és a Kocka szórakozóhely falán is látható lesz a StreamPUNK jóvoltából.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897995665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása