7óra7

Ismét az opera fővárosa lesz Miskolc

Ismét az opera fővárosa lesz Miskolc

2014. 06. 11. | 7óra7

A klasszikus repertoár mellett gyermekprogramok, kórusestek, irodalmi, képzőművészeti bemutatók, és könnyűzenei koncertek is gazdagítják a kínálatot.

A fesztiválon több ősbemutatót is tartanak, először kerül színre Selmeczi György Bizánc című operája, és a neves filmzeneszerző, Nino Rota Millimomos Nápoly című darabja.

A fesztivál beharangozója szerint az idei Bartók Plusz egyik sztárvendége Robert Dean Smith amerikai tenor lesz, aki Erich W. Korngold A halott város című operájában lép színpadra a debreceni Csokonai Színház vendégjátékában. A Budapesti Operettszínház két kortárs magyar kisoperával vendégszerepel Miskolcon: Dubrovay László Váltságdíj és Vidovszky László Nárcisz és Echo című operáját egy estén mutatják be "Férfiak célkeresztben" mottóval.

A szélesebb közönséget célozza a "Legyen az opera mindenkié!" szlogennel hirdetett, ingyenes szabadtéri operaelőadás, amelyen Verdi Aidáját adják elő a Magyar Állami Operaház és a Bartók Plusz Operafesztivál koprodukciójaként.

A Bartók Plusz Operafesztivál Hegyi Árpád Jutocsa, a Miskolci Nemzeti Színház korábbi igazgatója, Müller Péter Sziámi és a jelenlegi fesztiváligazgató, Kesselyák Gergely karmester elképzeléséből született meg 2001-ben.

A seregszemle azóta meghatározó fesztivállá nőtte ki magát, a Bartók-életmű bemutatásával pedig a világ egyik legnagyobb Bartók-fesztiváljává vált, amelyet az idén a központi költségvetés 50 millió forinttal támogat.

Kapcsolódó:

>>> Széles kínálattal várja vendégeit a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr297995215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása